تبلیغات
وبلاگ تخصصی کشاورزی ::‌مقالات و خبرهای کشاورزی - گل لاله- tulip

 

 


صفحه اصلی| عضویت رایگان|نقشه سایت|میعادگاه بلاگ|گروه میعادگاه|سایت تفریحی میعادگاه
عضویت

میعادگاه miadgah
میعادگاه جامعه ای از ایرانیان با بیش از 90000 هزار ایرانی .
شما هم به ما بپیوندید

برای عضویت در گروه میعادگاه كلیك كنید 
www.Miadgah.ir


 ۱

تازه های سایت
تبلیغات
تبلیغ ویژه
اطلاعات سایت

 آمار بازدیدها:

بازدید های امروز :

بازدید های دیروز :

كل بازدیدها :


  اطلاعات سایت :
كل مطالب :

كل نظرات :

  


 مدیران :

 فائزه پورایمانی (148)

مهندس اورک (5)

مهندس وثوق پور (11)

مهندس محمد آذرکیش (5)

مهندس نسیم (27)

مهتاب (0)

لینك های برگزیده
نظر سنجی
شما با کشاورزی چه نسبتی دارید ؟

تبلیعات
لينك هاي جالب


گل لاله- tulip - معرفی گلها و گیاهان زینتی ,

MIADGAH GROUPگل لاله

TULIPA

tulip

تمام انواع لاله ها به سرما مقاوم هستند و می توان آنها را در پائیز ، حوالی مهر و آبان در باغچه كاشت و از گل آنها در بهار استفاده نمود .

معهذا اگر بخواهند پیاز لاله را پیش رس كنند باید پیازها را در مهر و آبان در گلدان بكارند .

خاك مناسب برای گشت گل لاله خاكهای رُسی ، شنی میباشد كه در زمستان آنرا با كود شیمیایی مخلوط كرده باشند .

گل لاله

 

TULIPA

 

 

tulip

 

تمام انواع لاله ها به سرما مقاوم هستند و می توان آنها را در پائیز ، حوالی مهر و آبان در باغچه كاشت و از گل آنها در بهار استفاده نمود .

معهذا اگر بخواهند پیاز لاله را پیش رس كنند باید پیازها را در مهر و آبان در گلدان بكارند .

خاك مناسب برای گشت گل لاله خاكهای رُسی ، شنی میباشد كه در زمستان آنرا با كود شیمیایی مخلوط كرده باشند .

در زمینهای خیلی سبك شنی باید به اندازه كافی كود گاوی  پوسیده با خاك مخلوط كرد .

برای گاشت پیاز در گلدان ابتداء قطعه تیله شكسته ای را در ته گلدان قرار داده  سپس گلدان را از خاك پر می كنند و آنگاه چهار پیاز را در آن میكارند.

نوك پیازها باید از خاك بیرون باشد .

تولید كنندگان گل فقط یك پیاز لاله را در یك گلدان نشائی می كارند .

معمولا در موقع گاشت دور پیاز را ماسه میریزند تا رطوبت زیاد به آن صدمه نزند .

محیط پیاز لاله ۱۱- ۱۲ سانتیمتر و وزنش در حدود ۳۵ – ۴۰ گرم باید باشد .

یادآوری و تذكر این نكته ضرورت دارد كه پیازها باید سالم و عاری از امراض باشند .

پیاز معیوب و ترك خورده را باید دور ریخت .

بعد از كاشت بلافاصله باید خاك را خوب سیراب كرد .

در اینجا تذكر و توضیح مختصری درباره احتیاج پیاز به سه عامل اساسی لازم و ضرورت دارد .

 

 

 

این سه عامل عبارتند : تاریكی – رطوبت و سرما :

قبل از ظهور جوانه گل و برگ باید گیاه پر ریشه شود .

 برای این منظور در مرحله اول باید  به گلدانها تاریكی داده شود .

در غیر اینصورت یعنی اگر گلدان محتوی لاله را  از اول مستقیما در روشنائی قرار دهند ، گل آنها غیر طبیعی می گردد .

بنابراین گلدان را در زیر زمینی خنك _ به جای زیر زمین ممكن است از اطاق خنك یا یخچال استفاده نمود ) كه در حدود ۶ درجه سانتیگراد سرد باشد به مدت ۱۰ تا ۱۲ هفته قرار دهند .

روی گلدانها ۲ – ۳ سانتیمتر ماسه و روی ماسه مختصری خاك نرم بریزند .

موقعی كه شاخه گل دهنده ۲ سانتیمتر بالا آمد خاك و ماسه را از روی گلدانها برداشته و آنها را در روشنائی و حرارت ۹ – ۱۲ درجه قرار می دهند .

از زمانی كه جوانه گل بالا می آید تا موقع گل كردن و تا پلاسیدن گل باید خاك گلدان را مرطوب نگهداشت .

همچنین در طول فصل رشد تا موقع گل كردن باید رطوبت زیاد به گیاه داده شود و الا ساقه كوتاه مانده و طبیعی نخواهد شد .

با آبپاشی در گلخانه ، گلها درشت تر شده و پیاز هم زودتر به گل مینشیند .

 

 

حال برگردیم به اصل مطلب : مجددا تكرار می كنیم كه در مرحله اول گلدانها را در زیر زمین خنك میگذاریم و بعد از ۱۰ تا ۱۲ هفته كه شاخه گل كمی بالا آمد گلدانها را در محلی كه ۹ – ۱۲ درجه سانتیگراد حرارت داشته باشد قرار میدهیم و فقط یك هفته در این محل میماند .

 در این مرحله نباید آفتاب شدید باشد .

تغییر تدریجی محل گلدانها  از تاریكی به روشنائی بهتر از آن است كه یكدفعه گلدانها را از تاریكی به روشنائی ببریم .

بعد ازیك هفته در حرارت ۹ – ۱۲ درجه گلها ظاهر میشوند .

 و زمانیكه رنگ گلها ظاهر شد  حرارت محل را به ۱۵ درجه میرسانیم تا دوام گلها زیادتر شود .

در این موقع است كه تولید كنندگان گل گلدانها را به معرض فروش میگذارند .

البته در منزل هم میتوان گلهای لاله را عمل آورد .

منتها چون در گلخانه شرایط مناسبتر است ، گلها كاملا طبیعی و درشت هستند در صورتیكه در منازل نمی توان كلیه شرایط مخصوصا حرارت و روشنائی را تنظیم نمود .

در هر حال پس از اتمام گل نباید برگهای لاله بریده شوند و تا زمانی كه رشد پیاز به اتمام نرسیده باید آب به پیازها داده شود .

والا پیاز ناقص مانده و به رشد كامل خود نمی رسد .

بعد از زرد شدن برگها ، آب دادن به پیاز را قطع می كنند .

در حوالی تیرماه كه برگها زرد می شود باید پیازها را از خاك درآورده و چند روزی آنها را در محل سایه ، خشك می كنند و بعد آنها را در اطاقی روی طبقاتی پهن می كنند و در ۹ درجه حرارت تا حوالی مهرماه نگه می دارند .

 در مهرماه این پیازها را در باغچه میكارند تا سال آینده در بهار گل بدهند .

اگر همین پیازها را مجددا در گلدان بكارند ، ضعیف خواهند شد .

بهتر است در سال دوم آنها را در باغچه بكارند تا تقویت شوند .

 


نوشته شده توسط فائزه پورایمانی روز:جمعه 12 مرداد 1386   لینك ثابت | نظرات () | عضویت در  میعادگاه ایرانیان