تبلیغات
وبلاگ تخصصی کشاورزی ::‌مقالات و خبرهای کشاورزی - كشت قارچ دكمه ای:

 

 


صفحه اصلی| عضویت رایگان|نقشه سایت|میعادگاه بلاگ|گروه میعادگاه|سایت تفریحی میعادگاه
عضویت

میعادگاه miadgah
میعادگاه جامعه ای از ایرانیان با بیش از 90000 هزار ایرانی .
شما هم به ما بپیوندید

برای عضویت در گروه میعادگاه كلیك كنید 
www.Miadgah.ir


 ۱

تازه های سایت
تبلیغات
تبلیغ ویژه
اطلاعات سایت

 آمار بازدیدها:

بازدید های امروز :

بازدید های دیروز :

كل بازدیدها :


  اطلاعات سایت :
كل مطالب :

كل نظرات :

  


 مدیران :

 فائزه پورایمانی (148)

مهندس اورک (5)

مهندس وثوق پور (11)

مهندس محمد آذرکیش (5)

مهندس نسیم (27)

مهتاب (0)

لینك های برگزیده
نظر سنجی
شما با کشاورزی چه نسبتی دارید ؟

تبلیعات
لينك هاي جالب


كشت قارچ دكمه ای: - قارچ خوراکی ,

MIADGAH GROUPكشت قارچ دكمه ای:

سابقا محیط كشت قارچ دكمه ای فقط كود اسب بود اما از آنجایی كه تهیه این كود در مقیاس وسیع امكان پذیرنبود از مواد دیگری مانند كاه گندم – كود مرغ و سنگ گچ طی فرایندی به نام كمپوست سازی ( بستر سازی یا كود سازی) محیط كشت مصنوعی با خواص كود اسب تهیه شد كه به مراحل مختلف آن می پردازیم.

 

سابقا محیط كشت قارچ دكمه ای فقط كود اسب بود اما از آنجایی كه تهیه این كود در مقیاس وسیع امكان پذیرنبود از مواد دیگری مانند كاه گندم – كود مرغ و سنگ گچ طی فرایندی به نام كمپوست سازی ( بستر سازی یا كود سازی) محیط كشت مصنوعی با خواص كود اسب تهیه شد كه به مراحل مختلف آن می پردازیم.ـ فاز اول کمپوست سازی 

این مرحله از بستر سازی شامل خیس کردن و انباشت مواد اولیه به مدت 5 تا 7 روز بوده که در سیستم ماشینی معمولاً 3تا 4روز است. چهار مرحله قالب زنی که به مدت 3 تا 5 روز و معمولا 4 روز انجام میشود. قالب زنی در سیستم ماشینی 3 مرحله وهر3 روز یک بار انجام می شود. بنا بر این در سیستم ماشینی طول پروسه فاز اول حداقل5 تا 14 روز کاهش می یابد

2

این فاز شامل 3 مرحله 1ـ عملیات تخمیر به مدت 3 تا 5 روز،2ـ پاستوریزاسیون بمدت 12 تا 18 ساعت و3ـ آمونیاک زدایی 3 تا 5 روز بوده و تقریبا در هر دو سیستم شبیه هم انجام میشود ( گاهی در سیستم دستی مرحله آمونیاک زدایی 1تا 2 روز بیشتر به طول می انجامد

3

این مرحله رابطه مستقیم با سیستم تولید و تعداد کارگران و مهارت آنها داشته در سیستم استیلاژ( بستری ) حداکثر یك روز و در سیستم کیسه ای و سایر سیستم ها بسته به مقدار کیسه ها و فاصله آنها با سالن های تولید و ارتفاع قفسه ها مختلف است .معمولا این مرحله بایستی حداکثر در مدت 2 روز پایان یابد چرا که طولانی شدن این مرحله زمینه آلودگی کمپوست آماده شده را فراهم آورده همچنین برداشت در یك زمان انجام نمی گیرد

3

در این مرحله میسلیوم یا ریسه های قارچ در مدت 14 تا 15 روز در کمپوست نفوذ کرده و پس از آن 14 تا 15 روز دیگر نیز زمان نیاز است تا میسلیوم قارچ در خاک پوششی نفوذ کند

4

معمولا ًطی 3 مرحله برداشت انجام میگیرد که هر مرحله 7 تا 10 روز طول می کشد

5

مرحله پایانی که معمولاً 1 تا 2 روز بطول می انجامد شامل مرحله تخلیه و نظافت سالن ها میباشد. بنا براین طول دوره در سیستم دستی 75 تا 103 روز و در سیستم ماشینی 70 تا 81 روز می باشد در صورتی كه یک کارخانه کلیه مراحل را خودش انجام دهد 4 و حداکثر 5 دوره در سال میتواند از سالنهای تولید استفاده نماید. سیستم رایج ایران بصورت سنتی بوده و معمولا كلیه كارها در یك كارخانه انجام می گیرد. امروزه در كشور های پیشرفته از این سیستم استفاده نمی شود. اطلاعات بیشتر در مورد سیستم های پیشرفته در كلاسهای تخصصی آموزشگاه قارچ طلایی ارائه می شود

.ـ فاز دوم کمپوست سازی).ـ بذر زنی.ـ پنجه دوانی.ـ برداشت.ـ نظافت سالن.

1


نوشته شده توسط فائزه پورایمانی روز:چهارشنبه 24 مرداد 1386   لینك ثابت | نظرات () | عضویت در  میعادگاه ایرانیان